Dyrene

 

Hver sommer fra først i maj til oktober måned har vi kalve og lam i vore folde.

Når der er dyr i foldene, tilses de dagligt af foreningens medlemmer.

Lammene går det meste af sommeren sammen med deres mødre. Når lammene kan klare sig selv, henter fåreavleren sine får.
Får og lam kommer fra Kristiansholm Fåreavl, kalve fra Niels Poulsen på Møn som leverer dyr til flere kogræsserforeninger.

Når sæsonen er slut, slagtes lam og kalve, og foreningens medlemmer kan købe kødet.

Dyr i naturplejen – og diskussionen om klimaaftryk fra vores kødforbrug

I lyset af diskussionen om hvad vi som enkeltpersoner kan gøre for at mindske vores klimaaftryk, overvejer mange deres kødforbrug.
Vi har fået Anna Bodil Hald til at skrive specielt om hvordan det forholder sig med klimaaftrykket fra dyr der bruges i naturplejen. Den korte konklusion er: 
“Vi skal naturligvis overveje vores kødforbrug. Men når vi spiser kød, er kød fra naturpleje et godt valg. Kød direkte fra naturarealer, hvor naturplejen er god, sikrer tilmed plads til den trængte biodiversitet. Vi kan kalde det kødets bonus-natur. Spar hellere på andre klimaaftryk.”
Læs artiklen: Jeg spiser kød fra naturpleje – er jeg en klimasynder?

Et nyere hollandsk studie som er blevet omtalt i flere medier i sommeren 2023, konstateres det at alt tyder på at kvæg på græs giver mindre belastning af klimaet.
Læs artiklen fra Naturmagasinet

Er kødet økologisk? Hent dokument fra 2011 om dyr og foder