Dyrene

2020

Sæsonen er slut. De sidste dyr er sendt til slagtning den 1. november.

Vi får dyr i foldene til maj næste år.

Øremærker

Får og lam: 

Får og lams øremærker kan I se på lammevejningsskema fra den 1. juni 

Kreaturer –  vi har 8 kvier og 3 stude

Vestfolden: 1799 (angus), 1830 (stud, rød angus), 3203 (angus)
– 1799 har en medfødt defekt ved urinrøret. Det er ikke noget der generer hende, men det ser mærkeligt ud når hun tisser. 
Holmegårdsfolden: 1779 (angus), 1702 og 1776 (rød angus), 1848 (stud, rød angus)
Fugletårnsfolden: 1780 (angus), 1841 (stud, angus), 1778 og 1816 (rød angus)

Vi havde fra starten 9 kvier, men den 21. september døde den ene kvie., nr. 1750.
Vi ved ikke hvad den døde af. Det kunne være at nogen har givet den brød.
Læs artikel fra Herlev Bladet den 1. oktober.

Somme tider flytter vi dyrene, vil I følge med, så se her: Sidste nyt om dyrene

Hver sommer fra først i maj til oktober måned har vi kalve og lam i vore folde.

Når der er dyr i foldene, tilses de dagligt af foreningens medlemmer.

Lammene går det meste af sommeren sammen med deres mødre.
Får og lam kommer fra Sølvbækkens  får i Bjæverskov, kalve fra Niels Poulsen på Møn som leverer dyr til flere kogræsserforeninger.

Når sæsonen er slut, slagtes lam og kalve, og foreningens medlemmer kan købe kødet.
I lyset af diskussionen om hvad vi som enkeltpersoner kan gøre for at mindske vores klimaaftryk, overvejer mange deres kødforbrug.

Vi har fået Anna Bodil Hald til at skrive specielt om hvordan det forholder sig med klimaaftrykket fra dyr der bruges i naturplejen. Den korte konklusion er: 
“Vi skal naturligvis overveje vores kødforbrug. Men når vi spiser kød, er kød fra naturpleje et godt valg. Kød direkte fra naturarealer, hvor naturplejen er god, sikrer tilmed plads til den trængte biodiversitet. Vi kan kalde det kødets bonus-natur. Spar hellere på andre klimaaftryk.”
Læs artiklen: Jeg spiser kød fra naturpleje – er jeg en klimasynder?

Er kødet økologisk? Hent dokument fra 2011 om dyr og foder