Dyrene

Sæson 2019

Får og lam

Så har vi modtaget vores får og lam, 7 moderfår med i alt 13 lam. Desværre har vi den 28. maj mistet et af lammene, lam nr. 40, i juli mistede vi endnu to lam, så vi nu kun har 10 lam. Den 19. august er moderfårene blevet hentet.
Lammene er sendt til slagtning den 6. oktober.

ankomst
Fårene på vej ud af traileren

Om får og lam:
Numre og vægt fra vejninger i juni til og med 29. juli
Numre og vægt fra modtagelse til og med 26. maj
Handlingsplan for fåre- og lammeholdet

Kalve

Vi modtog vore 12 kalve den 12. maj, 11 kviekalve og en stud.
I Vestfolden går tre kviekalve og en stud. Ørenumre:
1695, 1702, 1706 (hvid hale) og 1769 (studen).
I Holmegårdsfolden går 1743, sort angus, og 4431, 4683 og 5869, kviekalve hvor sort angus er iblandet belgisk blåhvidt.
I Fugletårnsfolden / Klausdalfolden går , to sorte og en rød angus og en sort der er iblandet belgisk blåhvidt 1704 (rød), 2889, 3067 og 3059.
Kalvene sendes til slagtning den 27. oktober, der er udlevering af kalvekød den 16. november kl. 14.kalve

Kalvene i Vestfolden og får og lam hilser på på hinanden

Hver sommer fra først i maj til oktober måned har vi kalve og lam i vore folde.

Når der er dyr i foldene, tilses de dagligt af foreningens medlemmer som derefter skriver i vores dagbog

Lammene går det meste af sommeren sammen med deres mødre.
Får og lam kommer fra Sølvbækkens  får i Bjæverskov, kalve fra Niels Poulsen på Møn som leverer dyr til flere kogræsserforeninger.

Når sæsonen er slut, slagtes lam og kalve, og foreningens medlemmer kan købe kødet.
I lyset af diskussionen om hvad vi som enkeltpersoner kan gøre for at mindske vores klimaaftryk, overvejer mange deres kødforbrug.

Vi har fået Anna Bodil Hald til at skrive specielt om hvordan det forholder sig med klimaaftrykket fra dyr der bruges i naturplejen. Den korte konklusion er: 
“Vi skal naturligvis overveje vores kødforbrug. Men når vi spiser kød, er kød fra naturpleje et godt valg. Kød direkte fra naturarealer, hvor naturplejen er god, sikrer tilmed plads til den trængte biodiversitet. Vi kan kalde det kødets bonus-natur. Spar hellere på andre klimaaftryk.”
Læs artiklen: Jeg spiser kød fra naturpleje – er jeg en klimasynder?

Er kødet økologisk? Hent dokument fra 2011 om dyr og foder