2023
Får og lam starter i den ene del af Fugletårnsfolden. Der er 8 moderfår og 14 lam.
To af moderfårene og deres lam er gotlændere, resten er af racen spelsau.
Lammene bliver hentet til slagtning søndag den 8. oktober, kødet udleveres onsdag den 11.
Oversigt over øremærker og vægt
Vi har 12 kalve, røde og sorte anguskalve
I Vestfolden går fire røde angus, tre kviekalve (2068, 2082, 1997) og en stud (2072).
I Holmegårdsfolden går to røde angus kviekalve ( 2037, 2077), en rød stud (2075) og en sort kviekalv (2083).
I Fugletårnsfolden går fire sorte angus, to kviekalve (2026, 2089) og to stude (2070, 2076).
Vi flytter rundt på dyrene i løbet af sommeren, følg med i Sidste nyt om dyrene.
Når vagthavende har besøgt dyrene, skriver de et notat i vores dagbog . Man skal være logget ind for at læse dagbogen.
Hver sommer fra først i maj til oktober måned har vi kalve og lam i vore folde.
Når der er dyr i foldene, tilses de dagligt af foreningens medlemmer.
Lammene går det meste af sommeren sammen med deres mødre. Når lammene kan klare sig selv, henter fåreavleren sine får.
Får og lam kommer fra Kristiansholm Fåreavl, kalve fra Niels Poulsen på Møn som leverer dyr til flere kogræsserforeninger.
Når sæsonen er slut, slagtes lam og kalve, og foreningens medlemmer kan købe kødet.
Dyr i naturplejen – og diskussionen om klimaaftryk fra vores kødforbrug
I lyset af diskussionen om hvad vi som enkeltpersoner kan gøre for at mindske vores klimaaftryk, overvejer mange deres kødforbrug.
Vi har fået Anna Bodil Hald til at skrive specielt om hvordan det forholder sig med klimaaftrykket fra dyr der bruges i naturplejen. Den korte konklusion er:
“Vi skal naturligvis overveje vores kødforbrug. Men når vi spiser kød, er kød fra naturpleje et godt valg. Kød direkte fra naturarealer, hvor naturplejen er god, sikrer tilmed plads til den trængte biodiversitet. Vi kan kalde det kødets bonus-natur. Spar hellere på andre klimaaftryk.”
Læs artiklen: Jeg spiser kød fra naturpleje – er jeg en klimasynder?
Er kødet økologisk? Hent dokument fra 2011 om dyr og foder